3 Decembrie 2009

AIG a mai ramas cu o datorie de 35 mld. dolari catre Fed



Grupul de asigurari AIG si-a redus datoria fata de Federal Reserve (Fed) - banca centrala americana, de la 60 la 35 de miliarde de dolari, noteaza AFP


Reducerea cu 25 de miliarde de dolari a datoriei catre Fed a fost facuta de AIG prin cedarea unor parti din divizia de asigurari de viata din Statele Unite, ALICO, si din divizia internationala de asigurari de viata, AIA, scrie NewsIn.

AIG a mai precizat ca a accelerat procesul de separare a celor doua divizii si de plasare a acestora in cadrul unor institutii independente, pentru a le pregati de listarea la bursa sau de transferul catre o parte terta.

Suma de 60 de miliarde de euro nu reprezinta decat o parte din datoriile AIG fata de stat. La sfarsitul lunii septembrie, AIG a trebuit sa ramburseze aproape 121 miliarde dolari din pachetul de 182 miliarde dolari primit pentru salvarea de la faliment.

In cadrul operatiunii de salvarea de la finalul anului trecut, grupul a fost nationalizat in proportie de 80%.

Dupa evitarea falimentului, AIG a vandut mai multe active si a rambursat datorii de 5,6 miliarde in perioada ianuarie-octombrie 2009.

In iulie, AIG a regrupat operatiunile de asigurari de viata in cadrul diviziei ALICO si a anuntat ca sustine listarea acesteia la bursa.



Citeste si