23 Februarie 2010

Ce spune George Soros despre criza din Grecia



Criza bugetara din Grecia a pus in evidenta problemele zonei euro, care trebuie sa se reformeze pentru a putea face fata unor crize viitoare, a declarat miliardarul american George Soros.
Soros a declarat ca zona euro "se va confrunta cu probleme mai mari decat Grecia", subliniind ca dificultatile din aceasta tara nu au facut decat sa scoata in evidenta lipsurile uniunii monetare europene, a carei viabilitate este pusa acum sub semnul intrebarii, informeaza NewsIn.

El mai sustine ca zona euro are o serie de lipsuri fundamentale: absenta unor politici economice si bugetare comune si absenta unor mecanisme institutionale de raspuns la criza, precum posibilitatea de emitere de euroobligatiuni, titluri emise in comun de statele zonei euro.

"Ajutoarele ad hoc ar trebui sa fie suficiente pentru Grecia, insa nu ajuta cu nimic Spania, Italia, Portugalia si Irlanda", ce "reprezinta o parte prea mare din zona euro pentru a fi ajutate in acelasi mod", a mai spus Soros, apreciind ca sustinerea Greciei nu va rezolva problemele viitoare ale zonei euro.



Citeste si