6 Aprilie 2010

Slovenia inrautateste prognoza de crestere economica pentru 2010



Guvernul sloven a inrautatit prognoza de crestere a produsului intern brut (PIB) in acest an la 0,6% de la 0,9% in estimarea anterioara, ca urmare a redresarii lente si neasteptate a cererii interne, potrivit datelor oficiale publicate vineri.
"In timp ce situatia de pe pietele internationale s-a imbunatatit, revenirea cererii interne este mai lenta decat ne asteptam toamna trecuta", a spus directorul Institutului guvernamental pentru analize macroeconomice si dezvoltare, Bostjan Vasle.

El a adaugat ca imbunatatirea ulterioara a situatiei internationale "va ramane un element cheie" pentru redresarea economica a Sloveniei, potrivit NewsIn.

Slovenia, primul stat fost iugoslav care a aderat la Uniunea Europeana.si ulterior a devenit membru al zonei euro, a inregistrat o contractie economica de 8,1% anul trecut, mai ales ca urmare a scaderii abrupte a exporturilor.

De asemenea, statistica slovena a coborat usor estimarea pentru cresterea economica din 2011 la 2,4% de la 2,5% in prognoza din toamna.



Citeste si