6 Aprilie 2010

FMI si-a majorat perspectivele de crestere economica mondiala



Fondul Monetar International (FMI) si-a imbunatatit perspectivele privind cresterea economica mondiala din acest an de la 3,9% la 4,1%, potrivit unui document consultat de agentia italiana de presa Ansa, citata de Les Echos.
Astfel, cresterea economica a Statelor Unite ar putea atinge 3% in acest an, in loc de 2,7%, cat indica previziunea anterioara din ianuarie, scrie Ansa.

Potrivit cotidianului economic Il Sole 24 Ore, FMI urmeaza sa-si prezinte noile previziuni pe 21 aprilie, citeaza NewsIn.

Perspectivele economice ale zonei euro au fost revizuite in scadere, de la 0,9% la 0,8%. De asemenea, FMI a coborat si estimarile pentru 2011, cu 0,1 puncte procentuale, la 1,5%.

Europa "iese din recesiune mai lent decat alte regiuni", sustine FMI, care subliniaza ca exista anumite elemente care afecteaza revenirea, precum criza bugetara din Grecia.

Astfel, Germania, cea mai mare economie din regiune, ar putea inregistra o crestere de 1,2% in 2010 si de 1,7% in 2011, fata de 1,5% cat estima initial FMI pentru acest an si 1,9% pentru anul viitor.



Citeste si