23 Iunie 2010

Deloitte, locul secund in topul veniturilor celor mai mari consultanti din energie



Deloitte s-a clasat pe locul al doilea in topul celor mai mari organizatii care ofera consultanta in domeniul energiei, dupa valoarea agregata a veniturilor globale, realizat recent de compania de consultanta si cercetare Kennedy Consulting Research&Advisory.
Potrivit raportului, Deloitte este lider in ceea ce priveste capacitatea de a oferi consultanta in energie si are cea mai mare acoperire in acest sens, obtinand o cota de piata cumulata de 5%. Compania de consultanta detine mai multe centre de consultanta in domeniul petrolului si gazelor in SUA, Asia si Europa.

Potrivit evaluarii realizate de Kennedy, Deloitte are "puternice capacitati IT, de risc specifice industriei, iar diviziile sale specializate in consultanta in energie continua sa creasca".

Studiul, citat de Deloitte intr-un comunicat de presa si intitulat "Energy Consulting Marketplace 2009-2012", mai mentioneaza ca in industria petrolului si gazelor, Deloitte este un consultant foarte puternic pentru fuziuni si achizitii, precum si pentru dezvoltarea si derularea unei strategii sustenabile de crestere.

"Data fiind complexitatea industriei petrolului si gazelor, precum si mediul de afaceri din ce in ce mai dificil pentru afaceri in general si pentru companiile de petrol si gaze in special, solutiile fiscale optimizate castiga in importanta si ne asteptam la o crestere sustinuta in acest domeniu in viitorul apropiat", a declarat Pieter Wessel (foto), partener taxe in cadrul Deloitte Romania.

In studiul citat, numele de Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu, o uniune de firme Swiss Verein, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii - audit, taxe, consultanta, consultanta financiara. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, compania activeaza in 140 de tari si numara un personal de 169.000 de profesionisti.

Citeste si Romania risca sanctiuni UE prin noile masuri de combatere a evaziunii fiscale.



Citeste si