27 Iulie 2010

Trezoreria SUA: Economia americana se recupereaza si nu va intra din nou in recesiune



Secretarul general al Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, a declarat ca economia americana este in recuperare dupa o criza severa, aratand ca nu se asteapta la o noua runda de recesiune.

"Economia incepe sa se faca bine. Cred ca veti observa cel mai probabil o economie care se va consolida incet-incet in urmatorii 1-2 ani, veti vedea cresterea numarului de locuri de munca, a investitiilor, (...) dar mai avem mult de mers", a afirmat Geithner, la postul de televiziune NBC.

Oficialul a mai aratat, la postul ABC, ca legislatia de reduceri de taxe pentru bogati, care expira in acest an, nu va fi reinnoita, pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite in vederea readucerii deficitului bugetar fara a afecta relansarea economica, informeaza Mediafax.

Geithner a spus ca doar 2-3% dintre americanii bogati - care castiga mai mult de 250.000 de dolari pe an - vor fi afectati de expirarea reducerilor de taxe introduse de administratia Bush.

"Credem ca asta este abordarea responsabila, pentru ca trebuie sa ne asiguram ca putem arata lumii ca dorim, ca tara, sa incepem sa facem unele progrese in privinta reducerii deficitelor pe termen lung", a afirmat seful Trezoreriei SUA.



Citeste si