13 August 2010

Aegon - Crestere in T2 datorita vanzarilor de pensii din Marea Britanie



Asiguratorul olandez Aegon, care detine in Romania un fond de pensii, a raportat pentru al doilea trimestru un profit net de 413 milioane euro, fata de pierderi de 161 milioane euro in perioada corespunzatoare din 2009, si un avans de 22% al vanzarilor de polite de asigurari de viata.

Vanzarile de polite de asigurari de viata au crescut de la 484 de milioane de euro la 590 de milioane de euro, se arata in raportul financiar al Aegon pentru cel de-al doilea trimestru, potrivit Mediafax.

"Principalii factori care au favorizat cresterea sunt vanzarile de pensii din Marea Britanie si vanzarile de polite de asigurari de viata din America de Nord si de Sud", mentioneaza raportul.

Veniturile inainte de deducerea taxelor, excluzand elementele exceptionale, au totalizat in perioada analizata 522 de milioane de euro, in urcare cu 22% comparativ cu intervalul aprilie-iunie 2009.

In Europa de Est, veniturile au scazut cu 34%, la 19 milioane de euro, in principal din cauza cererilor de despagubire legate de inundatiile si furtunile din Ungaria, de la inceputul anului, si investitiilor efectuate in operatiunile din Turcia.

Vanzarile de polite de asigurari de viata au totalizat 24 de milioane de euro, fata de 18 milioane de euro in al doilea trimestru al anului trecut. Evolutia reflecta, printre altele, performantele din Polonia si Ungaria si schimbarea directiei in Turcia, de la pensii la asigurari de viata.

In Romania, grupul este prezent prin Aegon Fond de Pensii, companie care si-a inceput activitatea in 2007 si este prezenta pe piata pensii private obligatorii (Pilonul II), unde administreaza fondul Vital.



Citeste si