27 Septembrie 2010

Strategia UniCredit în Europa nu se va schimba dupa demisia directorului general



Strategia UniCredit nu se va schimba dupa demisia directorului general, Alessandro Profumo, iar succesul depinde de operatiunile din Europa, a afirmat presedintele grupului bancar, Dieter Rampl, intr-o scrisoare catre angajati obtinuta de Bloomberg, scrie Mediafax.
"Sunt convins ca viitorul succes va fi gasit numai intr-o orientare paneuropeana. Acum trebuie sa ne concentram asupra intaririi pozitiei noastre pe piata europeana", a spus Rampl.

Numirea unui nou director general va avea loc rapid, grupul evaluand deja candidati atat din interiorul cat si din afara grupului, a adaugat presedintele UniCredit.

Profumo (foto), care a condus UniCredit timp de 13 ani, a demisionat din cauza divergentelor de viziune cu boardul bancii referitoare la managementul institutiei financiare, se arata in scrisoarea trimisa angajatilor.

UniCredit a anuntat, miercuri, ca Profumo a demisionat, iar atributiile sale au fost preluate de Rampl.

In varsta de 53 de ani, Profumo se afla la conducerea UniCredit din 1997 si a condus transformarea bancii italiene dintr-o institutie de credit regionala intr-un jucator important pe piata europeana, cu operatiuni in 22 de state.

Grupul UniCredit este prezent si in Romania, unde ofera o gama larga de servicii bancare si financiare.



Citeste si