27 Septembrie 2010

Pretul actiunilor Nike a crescut la un nivel record



Cotatia actiunilor Nike, cel mai mare producator de incaltaminte sport din lume, a urcat vineri la un nivel record, dupa ce compania americana a raportat un profit peste asteptarile analistilor, iar comenzile din America de Nord si China au crescut puternic, transmite Bloomberg.

Profitul net a avansat la 559 milioane de dolari pentru trimestrul iunie-august, fata de 513 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului anterior. Profitul pe actiune de 1,14 dolari a depasit estimarile analistilor privind un castig de un dolar pe titlu, scrie Mediafax.

Rezultatul pe actiune al Nike, excluzand cheltuielile speciale, a depasit asteptarile analistilor pentru ultimele 17 trimestre consecutive, potrivit calculelor Bloomberg.

Cotatia actiunilor Nike a urcat cu 3,2 dolari, sau 4,1%, la 80,87 dolari, in primele ore dupa deschiderea bursei de la New York. Pretul titlurilor a atins, pe parcursul zilei, un maxim de 81,7 dolari, nivel record de la intrarea acestora pe bursa, in urma unei oferte publice initiale in decembrie 1980.



Citeste si