Procurorii au deschis un dosar penal în urma unui denunț al unui partid pentru zădărnicirea combaterii bolilor în legătură cu inițiativa primăriei Sectorului 5 din București de a distribui pungi și pachete către locuitori, fără a le asigura însă voluntarilor implicați protecția adecvată.

”Începând cu 15 martie 2020, reprezentanții UAT Sector 55, împreună cu alte instituții publice de interes local, aflate sub autoritatea administrativă a Consiliului Local al Sector 5, au început să distribuie, fără nici o protecție adecvată, respectiv fără respectarea normelor de igienă impuse de autoritățile statului, diverse pungi și pachete către populația Sectorului 5, în scop electoral”, arată procurorii într-un comunicat de presă, potrivit G4Media.

Dosarul penal este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Dosarul penal este in rem (procurorii urmăresc faptele, nu persoane).

Încă din 17 martie că primarul Sectorului 5, Daniel Florea, riscă să-și îmbolnăvească angajații: le cere să facă ”voluntariat electoral” prin cartiere, cu cadouri și poza sa.

Citeste si:
Descinderi la Primaria Sectorului 5. Primarul, chemat de acasa
Descinderi la Primaria...

O notă internă din Primăria Sectorului 5 din București arată cum primarul PSD Daniel Florea le cere angajaților să facă voluntariat pentru distribuția de ”kituri de igienă și fructe” către locuitorii din Sector.

Mai mulți cititori G4Media.ro, care nu fac parte din categorii vulnerabile și care au nevoie de ajutor, au transmis fotografii cu pachetele primite, în care se află și un pliant electoral cu figura primarului Daniel Florea, alături de medicul Adrian Streinu Cercel.

Cererea pentru voluntariat a primarului vine pe fondul măsurilor luate de autorități, care au cerut imperativ cetățenilor să evite orice deplasare care nu e urgentă și orice contact.

Primarul Florea susține în nota internă că ”voluntarii benficiază de echipamente de protecție (măști, mănuși, gel dezinfectant)”, dar nu e clar de unde ar avea Primăria Sectorului 5 măști de protecție, dat fiind că în toată țara e o penurie majoră de echipamente de protecție.

Citeste si:
Dosar penal la un centru de dializă din Capitală. 15 persoane au...
Dosar penal deschis după ce...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Justiție »Citește și
Tătaru: Spitalele vor relua activitatea non-covid; pandemia e controlabilă acum
Setari Cookie-uri