DIICOT a finalizat dosarul Black Cube și a decis trimiterea în judecată a fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, fugit din țară după sentința dată într-un alt dosar în care a fost condamnat. Dragomir este acuzat în dosarul Black Cube de constituirea unui grup infracțional organizat, de instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice și complicități la alte operațiuni ilegale, scrie Digi24.

Conform rechizitoriului, Daniel Dragomir a încercat o acțiune de compromitere a fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, a președintelui Klaus Iohannis și a șefului SRI, Eduard Hellvig. Procurorii susțin că Dragomir i-a folosit în această acțiune și pe Sebastian Ghiță și Dan Andronic.

Potrivit DIICOT, Daniel Dragomir ar fi luat legătura cu un reprezentant al companiei israeliene Black Cube, căruia i-a spus că vrea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui în judecată de către DNA, cerând demararea operaţiunii „Tornado”.

În primăvara 2016, doi angajați ai firmei de securitate israeliene Black Cube, fondată de foști ofițeri Mossad, au fost prinși la București în timp ce încercau accesarea emailurilor și spargerea altor comunicații ale șefei DNA Laura Kovesi și ale familiei acesteia. Doi dintre angajații Black Cube, Ron Weiner si David Geclowicz, și-au recunoscut vinovăția si au primit sentințe cu suspendarea executării.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri