Șeful Jandarmeriei Române, audiat la DNA pentru încasarea ilegală a orelor suplimentare

Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, a sosit la DNA, el fiind acuzat de procurori că a încasat ilegal sute de ore suplimentare, potrivit G4Media.

Update 17:47- Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de uzurpare a funcţiei, a informat, joi, DNA, potrivit Agerpres.

Update 10:55 -“Am discutat cu procurorul de caz. Cercetările în caz continuă și se va face lumină fără nicio problemă în acest caz. Vă pot spune că îmi doresc să se facă lumină în acest caz, pentru că nu este o situație benefică, nici din punct de vedere personal, nici din punct de vedere instituțional. Voi da tot concursul, și instituția și eu personal ca să se facă lumină în acest caz. Nu am nicio intenție de a ascunde adevărul sau alte situații care pot conduce la clarificarea acestui caz”, a declarat colonelul Enescu la ieșirea din sediul DNA.

Colonelul Enescu a venit fără avocat. În plus, șeful Jandarmeriei nu a vrut să facă declarații, spunând că este o fază nepublică a procesului penal și că va vorbi „la momentul potrivit”.

Nu mi-am luat avocat pentru că în opinia mea sunt nevinovat. Nu are rost să intrăm în detalii tehnice. Sunt chestiuni tehnice asupra cărora nu vreau să mă pronunț.

Citeste si:
Jandarmii au restricționat accesul oamenilor în Piaţa Obor din...
Jandarmii au restricționat...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Întrebat dacă se gândește să își dea demisia, colonelul Enescu a replicat: „Sub nicio formă nu intrăm în astfel de speculații”.

Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de DNA pentru că ar fi încasat ilegal sute de ore suplimentare, prejudiciul fiind de peste 80.000 de lei.

În iulie, Direcția Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR) și, apoi, a sesizat DNA.

Șeful Jandarmeriei și foștii șefi au fost puși sub urmărire penală pentru infracțiunea de uzurpare a funcției din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție.

Citeste si:
Cîțu: Primul raport finalizat la Primăria Capitalei a fost trimis...
Cîțu: Primul raport finalizat...

Mai mult, actualul șef al Jandarmeriei ar fi aprobat plata unor ore suplimentare pentru 2018 și 2019 către foștii șefi ai Jandarmeriei, Cătălin Sindile și Constantin Florea.

Cu alte cuvinte, Sindile a fost plătit pentru ”orele suplimentare” efectuate inclusiv în seara zilei de 10 august 2018, când jandarmii coordonați și de el au gazat și bătut chiar și protestatarii pașnici de la mitingul Diasporei.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Justiție »Setari Cookie-uri