Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, atrage atenţia că autorităţile nu vor permite ca "grupări violente să pună stăpânirea pe străzi, pe fenomenul sportiv".

Afirmaţia sa vine în contextul în care, vineri, aproximativ 30 de suporteri stelişti au fost conduşi la secţia de poliţie în vederea luării măsurilor legale, după ce au lovit doi jandarmi care interveniseră într-un conflict al acestora cu suporteri dinamovişti, cu ocazia partidei de fotbal dintre echipele FC Dinamo şi CSA Steaua.

"Ieri, meciul dintre Dinamo 2 şi CSA Steaua era programat fără spectatori, dar anumite persoane, mânate, poate, de ură şi frustrare, au hotărât să transforme acest eveniment sportiv într-o luptă de stradă. Un suporter îşi susţine echipa favorită cu fair-play. El nu vine dotat cu cuţite şi pregătit de a crea dezordine socială şi haos la un meci fără spectatori. În primul rând, prezenţa acelor suporteri, în zona Ştefan cel Mare, la acea oră, nu era justificată sub nicio formă. Singurul motiv erau luptele de stradă şi dezordinea, pentru a-şi consacra poziţia de lideri în rândul huliganilor. Prezenţa Jandarmeriei Române în zonă a fost de a opri această răfuială. A fost o măsură preventivă, de a contracara orice formă de violenţă stradală", a scris Marcel Vela, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

El a susţinut că, "în momentul în care huliganii s-au manifestat violent în zona staţiei de metrou, agresând doi jandarmi şi ameninţând alţi oameni, forţele de ordine nu au avut altă soluţie decât de a interveni ferm şi de a extrage din public persoanele violente".

"În acea zonă se aflau familiile, copiii şi prietenii noştri. Nu permitem şi nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânirea pe străzi, pe fenomenul sportiv. Huliganilor le-am dat ieri un cartonaş roşu! Acest comportament nu trebuie tolerat într-o societate normală!", subliniază ministrul de Interne.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri