Un pas înapoi în Dosarul Revoluției. Curtea Supremă cere Parchetului Militar să refacă o parte din rechizitoriu

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a contestat neregularitatea rechizitoriului întocmit de Secția Parcheteleor Militare în Dosarul Revoluției, în care în 5 aprilie 2019 au fost trimiși în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii fostul președinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu și fostul șef al Aviației Militare Iosif Rus, scrie HotNews.

Magistrații de la Instanța Supremă au exclus mai multe probe de la dosar și dau procurorilor militari un termen de cinci zile în care să remedieze neregulile și să decidă dacă cer restituirea dosarului sau mențin hotărârea de trimitere în judecată, mai consemnează sursa citată.

Ion Iliescu, membru şi preşedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. şi fost vice prim-ministru în Guvernul României, alături de Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzaţi în de crime împotriva umanității, potrivit dosarului trimis în judecată de procurorii Secției Militare din Parchetul General, în aprilie 2019.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Justiție »Setari Cookie-uri