Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a transmis, în cadrul unei conferințe de presă, că dosarul 10 august nu se oprește aici și va trebui să se continue ancheta în principal privind interacțiunile dintre jandarmii subordonați în interacțiunea cu manifestanții.

„Cert este că dosarul 10 august nu se termină aici, nu s-a pus punct aici acestui dosar. Din acea cauză aflată în cercetare la DIICOT s-a disjuns o parte către Secţia parchetelor militare şi acea parte îşi va urma cursul, va trebui să se continue ancheta în acea parte, referitoare în principal la interacţiunile jandarmilor subordonaţi, interacţiunile directe cu manifestanţii”, a declarat ministrul Justiției, Stelian Ion.

Acesta a spus că solicită public așteptarea motivării deciziei prin care a fost respinsă cererea de redeschidere a cazului.

„ Acea încheiere pronunţată de judecător de cameră preliminară este una definită, însă până nu vedem motivarea nu putem avea o privire de ansamblu cât de cât clară asupra a ce s-a întâmplat din punct de vedere procedural, din punct de vedere a anchetei desfăşurate şi din punct de vedere al adevărului. Solicitarea mea pentru toată lumea, solicitarea mea pentru public, pentru cei care au formulat aceste plângeri, printre care mă număr şi eu, să avem răbdare să vedem acea motivare", a declarat ministrul Justiției, Stelian Ion.

„Ordonanța de plasare a fost comunicată unui număr de 16 persoane în condițiile în care peste 700 persoane vătămate au făcut plângeri penale”, a afirmat ministrul Justiției.

Stelian Ion mai spune că, potrivit legii, Ministerul Justiției nu poate interveni în dosare în curs de soluționare, urmărire penală sau în curs de judecată, iar răspunsurile ar trebui să vină exclusiv din partea sistemului judiciar.

Sursa foto: Agrepres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri