Mai mulți polițiști au fost atacați de un bărbat înarmat cu o bâtă, după ce au intervenit într-un conflict de familie din Satul Cîrbești, județul Gorj. Forțele autorităților au reușit să îl imobilizeze pe agresor, după ce au făcut uz de spray-urile paralizante din dotare.

Polițiștii se arată revoltați pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol, unde au publicat imagini cu incidentul violent. „Ziua și Ultrajul” și-au numit ei postarea, în care reproșează că organele de forță se confruntă des cu astfel de ciocniri.

„S-a întâmplat în această după-amiază, unde colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în familie, care avea loc pe raza comunei Drăguțești, sat Cîrbești din județul Gorj, unde un bărbat cu un obiect contondent din material lemnos în mână i-a amenințat cu moartea atât pe membrii familiei, cât și pe colegii noștri”.

Bărbatul recalcitrant se afla la domiciliul fratelui său, din aceeași localitate, în urma unui conflict pe fondul unei moșteniri, lovindu-i pe ambii soți cu acel obiect, după care s-a deplasat la autospeciala de poliție ajunsă la fața locului și a lovit-o, provocând mai multe avarii.

Retail jobs

Acesta s-a ales dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violență în familie și ultraj. Cam acestea sunt riscurile la care sunt supuși polițiștii în activitatea zilnică.

„Cu siguranță vor exista voci care vor spune că de ce nu au folosit armamentul din dotare. Nimic mai simplu, pentru faptul că legislația incidentă nu îi poate ajută, colegii noștri fiind acuzați de cele mai multe ori că raportul de forțe folosit, nu impunea folosirea acestuia”, au mai reproșat polițiștii din Sindicatul Europol.

Recent, un polițist a fost bătut pe stradă de un bărbat, în localitatea Poarta Albă din județul Constanța. Agentul agresat a sunat la 112 pentru a reclama incidentul.

„Bărbatul de 47 de ani este polițist și se afla în timpul liber în momentul producerii incidentului. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", a transmis Poliția Constanța.

Citeste si:
Legea privind protecția animalelor a fost înăsprită
Legea privind protecția...

Sursa foto: Facebook / Sindicatul Europol

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri