Fostul mare tenisman german Boris Becker a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare de justiţia din Marea Britanie, acuzat fiind că ar fi ascuns sume mari de bani pentru a nu își plăti datoriile, care ajungeau la 50 de milioane de lire sterline.

Boris Becker, în vârsta de 54 de ani, va fi astfel încarcerat după ce a fost găsit vinovat în special că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) în active şi împrumuturi pentru a nu-şi plăti datoriile. Becker, care are în palmares şase titluri de Mare Şlem, fusese declarat în faliment în 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

Fostul campion a fost acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee cucerite la Wimbledon, pentru a evita să îşi achite datoriile.

Boris Becker

Boris Becker avea datorii totale de 50 de milioane de lire sterline

Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare conform Legii Insolvenţei de juriul curţii Southwark Crown din Londra, pentru înstrăinarea de proprietăţi, două capete de nedezvăluire a averii şi unul de ascunderii de datorii.

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker, care a câştigat 49 de titluri într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El a contestat toate infracţiunile de care este acuzat.

Sursa foto: Shutterstock / MDI

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri