Anchetă la o casă de pariuri sportive, ai cărei angajați ar fi schimbat cotele pentru a câștiga o sumă impresionantă.

Poliţiştii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează şase percheziţii în Capitală şi în judeţul Ialomiţa şi pun în aplicare 26 de mandate de aducere, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, pe numele angajaţilor unei case de pariuri acuzaţi de fraudă informatică.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că suspecţii lucrează la o firmă care se ocupă de pariurile sportive aparţinând casei de pariuri Unibet.

Peste 180 de pariuri sportive au fost trucate

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2 a rezultat că, în perioada 2018 - 2020, cinci angajaţi din cadrul unei case de pariuri, având funcţia de referent statistician, ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri.

Ulterior, aceştia ar fi declarat pariurile ca fiind câştigătoare, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 315.000 de lei. Mai multe persoane vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru infracţiunea de fraudă informatică.

Ce spune Unibet

În urma informațiilor apărute în presă, reprezentanții Unibet au transmis următorul punct de vedere, pe care îl redăm integral:

„Kindred Group dorește să sublinieze faptul că nici unul dintre angajații Unibet nu au fost implicați în cazul prezentat în presă. Unibet România, deși nu este răspunzătoare de situația creată, dorește să sublinieze faptul că va asigura tot suportul pentru continuarea anchetei organelor abilitate. Astfel, dorim să ne asigurăm că aceste lucruri nu se vor mai întâmpla în viitor. Unibet se opune oricărei forme de fraudă, fraudă informatică, de corupție sau aranjării meciurilor de orice fel. Principalele noastre obiective rămân siguranță jocurilor și protecția jucătorilor. Situația semnalată face rău atât jucătorilor cât și operatorilor de jocuri de noroc”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri