Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei anchete ce vizează o fraudă de 160.000 de euro, care implică fonduri UE pentru stimularea capacităţii de angajare a tinerilor, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al EPPO, percheziţiile au loc la locuinţa unui actual funcţionar public, la trei foşti funcţionari publici şi la domiciliile altor şase persoane care ar fi implicate în această activitate infracţională.

De asemenea, au loc descinderi la sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Botoşani şi la sediul unde activează cinci organizaţii care au primit granturi din fonduri europene.

Douăzeci de persoane, atât suspecţi, cât şi martori, vor fi aduse la sediul unităţii de Poliţie pentru audieri.

Potrivit anchetei, în perioada 2018 - 2021, suspecţii au obţinut granturi legate de proiecte pentru sprijinirea tinerilor care caută un loc de muncă, efectuează stagii de practică sau urmează cursuri care să-i ajute la angajare. Granturile au fost finanţate din Fondul Social European (FSE), iar suma totală obţinută a fost de 160.000 de euro.

Se presupune că suspecţii au depus documente cu date incorecte la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Botoşani pentru a fi eligibili pentru granturi.

Totodată, se presupune că oficialii Agenţiei de ocupare a forţei de muncă au ajutat organizaţiile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul formării profesionale să completeze cererile pentru granturi şi, în final, să le primească.

Conform dovezilor, proiectele nu au fost realizate şi nu s-au desfăşurat training-urile pentru stimularea capacităţii de angajare a tinerilor.

La percheziţii participă zeci de poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi Jandarmeria Română - Inspectoratul de Jandarmerie Judeţean Botoşani.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri