13 Octombrie 2011

Site-uri utile cu informatii despre Noul Cod Civil

Doua case de avocatura si Consiliul Superior al Magistraturii au lansat fiecare cate un site cu informatii si sfaturi utile despre Noul Cod Civil, intrat in vigoare la 1 octombrie.

noulcodcivil.ro: Tuca Zbarcea

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a lansat portalul www.noulcodcivil.ro, ca raspuns la provocarile cu care se vor confrunta practicienii in drept in interpretarea si aplicarea dispozitiilor Noului Cod Civil. Initiativa se inscrie intr-un set de masuri vizand familiarizarea practicienilor cu noile reglementari, masuri ce includ si celelalte Coduri a caror implementare este asteptata in perioada urmatoare.

Blogul noulcodcivil.ro ofera o abordare practica problemelor rezultate din interpretarea si aplicarea prevederilor Noului Cod Civil, intrat in vigoare la 1 octombrie.

Potrivit reprezentantilor firmei de avocatura, Noul Cod Civil este o opera legislativa de mare anvergura, care raspunde nevoii de modernitate dar, asemenea oricaror reforme de o asemenea amploare, necesita serioase eforturi de armonizare si integrare in sistemul juridic existent.


codcivil2011.ro: Reff si Asociatii

Anticipand impactul noului Cod Civil, casa de avocatura Reff & Asociatii a lansat in septembrie platforma online www.Codcivil2011.ro, care trateaza aspectele de noutate introduse de noul Cod Civil dintr-o perspectiva practica, cea a impactului asupra mediului de afaceri din Romania.

Site-ul
este completat in mod constant cu analize despre impactul noilor prevederi asupra diverselor domenii de activitate, precum si cu informatii practice.


iurispedia.ro: CSM

Consiliul Suprem al Magistraturii a lansat platforma online www.iurispedia.ro, care contine noul Cod civil comentat articol cu articol de specialisti in drept, gratuit online.

Cei interesati vor putea participa la dezbateri in timp real, vor avea acces la comentarii doctrinare, atat cu privire la reglementarile din vechiul cod civil care si-au pastrat actualitatea, cat mai ales cu privire la noile reglementari.

Profesorii din cadrul facultatilor de drept din tara, studentii lor, auditorii de justitie, organizatiile neguvernamentale cu preocupari in sfera drepturilor omului si reforma justitiei au fost invitati deja sa participe la acest proiect. Incepand de astazi vor colabora la proiect si practicienii dreptului.




Citeste si