Acceptul a fost transmis secretarului de stat in Ministerul Finantelor Dan Lazar de catre comisarul european pentru Fiscalitate, Algirdas Semeta, intr-o intalnire avuta, marti, la Bruxelles.

"Comisarul european a asigurat ca va inainta aceasta propunere la unul dintre urmatoarele consilii ale UE pana la sfarsitul lunii februarie. Noul plafon va fi raportat la cursul valutar valabil la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, de aproximativ 3,3 lei pentru un euro, astfel ca plafonul va fi practic de 65.000 euro. Dupa aprobarea finala, vom modifica legislatia interna in acest sens", a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX secretarul de stat in Ministerul Finantelor.

Lazar a apreciat ca majorarea plafonului va contribui la combaterea evaziunii fiscale.

Citeste si:

Intentia Guvernului de a solicita Consiliului de Ministri ai UE cresterea acestui plafon a fost inclusa inca de la sfarsitul anului 2010 in scrisoarea de intentie convenita cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana. In document era mentionat ca, odata cu aceasta modificare, Ministerul Finantelor va introduce si un sistem simplificat de taxare pentru firmele cu afaceri sub plafonul de 50.000 euro.

Cresterea plafonului de TVA a fost preluata ulterior si in alte scrisori de intentie, iar termenul limita de aplicare a fost amanat pana la 31 decembrie 2011.