White & Case, consultantul UniCredit pentru creditul de 200 mil. $ acordat Rompetrol

Casa de avocatura White & Case a acordat consultanta UniCredit Group, in calitate de coordonator unic si agent, in legatura cu un imprumut sindicalizat in valoare de 200 milioane de dolari destinat grupului Rompetrol.

In cadrul acestui imprumut, bancii UniCredit Bank Austria AG i s-au alaturat Citi, JP Morgan si The Royal Bank of Scotland in calitate de aranjori principali si bookrunners.

Aceasta tranzacti a implicat analiza, interpretarea, negocierea si incorporarea in documentatia contractuala a unui numar important de elemente specifice tranzactiilor transfrontaliere, incluzind aspecte tinand de legislatia din Marea Britanie, Kazahstan, Olanda si Romania.
“Tranzactiile de tip “club deal” au devenit un etalon in mediul de finantare actual, iar incheierea cu succes a negocierilor privind o tranzactie de o asemenea valoare considerabila este incurajatoare avand in vedere contextul international actual caracterizat de o reticenta sporita fata de risc,” a declarat Delia Pachiu, partener in cadrul biroului White & Case Bucuresti.

Echipa White & Case care a asistat UniCredit a fost condusa de Simona Petrisor, sub coordonarea partenerilor Delia Pachiu si Jonathan Weinberg, si a fost formata din avocati din cadrul birourilor firmei din Bucuresti, Praga si Almaty.

Inca de la deschiderea biroului White & Case din Bucuresti grupul de practica in domeniul financiar-bancar a fost implicat intr-o serie de proiecte care au contribuit la modelarea pietei de profil an ultimii ani. Exemplele includ consultanta acordata societatii Hidroelectrica S.A. in legatura cu un imprumut in valoare de 110 milioane de euro destinat reabilitarii grupului hidroenergetic Stejarul Bicaz, consultanta acordata institutiilor financiare internationale multilaterale cu privire la diferite finantari sau consultanta acordata China Development Bank in legatura cu finantarea in valoare de 220 milioane de euro acordata societatii Zapp in vederea achizitionarii de echipament de telecomunicatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri