Bostina si Asociatii a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 33,47 milioane euro, suma record pe piata de avocatura din Romania, in contextul in care a fost firma a fost implicata intr-o serie de proiecte care nu au fost afectate de criza.
Pariurile castigatoare pentru Bostina si Asociatii au fost utilitatile, mediul, infrastructura si litigiile. Cele mai multe incasari au fost realizate de aria de practica „Litigii si Executari Silite - Birouri Teritoriale”, cu 30,06%.

„In 2010 – annus horribils pentru toata economia romaneasca – am reusit sa restructuram portofoliul de clienti si, in acelasi timp, sa incheiem procesul de reevaluare si restructurare a activitatii noastre ca sa devenim mai eficienti. Astfel, reteaua de birouri teritoriale a fost inclusa in departamentul de litigii si executari silite, ceea ce ne-a permis sa preluam de la banci, companii de leasing si de telefonie mobila pachete de litigii de mii de dosare raspandite in toata tara. In plus, ca strategie adaptata la criza, am micsorat dimensiunle sitei dupa principiul “no job too small, no fee too little”, a spus avocatul coordonator Doru Catalin Bostina.

Celelalte arii de practica au realizat, procentual, urmatoarele incasari: Comunicatii, IT, Gambling -5,43%; Infrastructura - 10,48%; Imobiliare - 1,47%; M&A, Privatizare, Concurenta - 16,19%; Energie, Petrol, Gaze - 9,20%; Bancar, Piata de Capital - 9,21%; Utilitati, Mediu - 9,78%; Fiscal - 6,84%; Proprietate intelectuala - 1,34%.

„Majoritatea caselor de avocatura de business au avut un an bun si cresterea noastra se inscrie evident in acest trend. Evident ca dublarea, practic, a cifrei de afaceri a fost facilitata si de unii factori conjuncturali pe care am reusit sa-i exploatam in avantajul nostru”, a adaugat Doru Bostina.

In schimb, expunerea pe imobiliare a fost mica, la fel si pe M&A, domenii care nu au performat prea bine in 2011.

Casa de avocatura Bostina si Asociatii este lider pe piata de consultanta juridica din Romania, cu o cifra de afaceri 33,47 de milioane euro si peste 130 de avocati si consultanti.

Bostina si Asociatii are birouri in Bucuresti, Chisinau, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 18 mari orase din Romania.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri