9 Mai 2012

Prin ce metode verifica Fiscul daca ai venituri nedeclarate



Orice venituri nedeclarate constatate de Fisc, a caror natura nu este cunoscuta, vor fi impozitate cu cota unica de 16%. Explicam astazi ce metode poate aplica Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru a verifica persoanele suspectate ca detin venituri nedeclarate, scrie Avocatnet.

Veniturile nedeclarate ale persoanelor fizice care au facut cheltuieli sau detin elemente de patrimoniu mai mari cu 10%, dar nu mai putin de 50.000 de lei, decat veniturile declarate si a caror natura nu este cunoscuta la momentul controlului de catre ANAF vor fi impozitate cu 16%, potrivit prevederilor OUG nr. 117/2010.

Astfel, potrivit ordonantei, orice venituri constatate de organele fiscale, in conditiile Codului de procedura fiscala, a caror sursa nu a fost identificata se impun cu o cota de 16% aplicata asupra bazei impozabile ajustate pe baza procedurilor si metodelor indirect de reconstituite a veniturilor sau cheltuielilor. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului si al accesoriilor.

Citeste mai mult pe avocanet.ro: Prin ce metode verifica Fiscul daca ai venituri nedeclarate



Citeste si