Indiferent de activitatea pe care o desfasoara, orice societate trece macar o data, pe perioada cat este activa, printr-un control organizat de o institutie a statului, fie ca este vorba despre un control financiar-fiscal, de protectia muncii sau de domeniul sanitar, scrie avocatnet.ro.

Putini stiu, insa, ca, un control se poate efectua numai daca inspectorii statului completeaza, intr-un registru al firmei care urmeaza sa fie controlata, anumite date obligatorii.

Orice persoana juridica inregistrata la Registrul Comertului are obligatia de a detine un registru unic de control, document in care sunt consemnate toate controalele desfasurate la contribuabil de catre toate organele de control specializate, in domeniile: financiar-fiscal, sanitar, fitosanitar, urbanism, calitatea in constructii, protectia consumatorului, protectia muncii, inspectia muncii, protectia impotriva incendiilor, precum si in alte domenii prevazute de lege. Lipsa acestui document este sanctionata cu amenda cuprinsa intre 500 si 1000 de lei.

Citeste mai multe despre ce date trebuie sa ofere inspectorii pentru a te verifica pe avocatnet.ro.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Companiile vor avea costuri mai mari cu dosarul preturilor de transfer