In data de 26 ianuarie 2012, Compania Apa Brasov S.A., in calitate de Autoritate contractanta, a comunicat Asocierii respingerea ofertei depuse de aceasta in cadrul procedurii de achizitie publica organizata pentru atribuirea contractului “Asistenta Tehnica pentru Managementul Proiectului - Reabilitarea si extinderea sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare in judetul Brasov”, apreciind ca este neconforma.

Contestatia formulata impotriva deciziei Autoritatii contractante in numele Asocierii a fost admisa, prin decizia din 29 februarie 2012, prin care, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a obligat Compania Apa Brasov SA sa continue procedura, prin reevaluarea ofertei depuse de Asociere si cu inlaturarea motivelor de respingere a ofertei avute in vedere anterior.

Plangerea formulata impotriva acestei decizii de catre ofertantul declarat castigator anterior a fost respinsa in mod irevocabil, prin decizia pronuntata de Curtea de Apel Brasov la inceputul lunii aprilie. Aceasta decizie a fost urmata, la doua saptamani, de incheierea contractului de achizitie publica.

Citeste si:

„Exista insa un aspect care se impune a fi remarcat: durata de solutionare a acestei cauze, perspectiva din care aceasta speta reprezinta un vis frumos. CNSC a solutionat plangerea in o luna de la data deciziei de descalificare a autoritatii, iar Curtea de Apel Brasov a solutionat plangerea in urmatoarele 6 saptamani. Iata deci ca dezideratul celeritatii devine realitate, daca rolul instantei permite acest lucru”, a declarat Cosmin Vasile (foto), partener Zamfirescu Racoti Predoiu.

Zamfirescu Racoti Predoiu detine un departament de litigii cu un portofoliu complet de solutionare a disputelor si o echipa de 29 de litigatori si arbitri cu experienta.