Ministerul Comunicatiilor vrea sa lanseze o aplicatie web prin intermediul careia firmele vor putea solicita rambursarea taxei pe valoarea adaugata (TVA), a declarat ministrul de resort, Dan Nica, citat de Mediafax.
"Denumit e-invoice, proiectul va fi dezvoltat impreuna cu Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala. La nivel european, proiectul este unul prioritar si a mai fost dezvoltat in sase state, printre care Italia, Suedia sau Spania. Finantarea va fi asigurata din fonduri europene si o estimez la la 2-3 milioane de euro", a spus Nica.

El a adaugat ca aplicatia va fi utila IMM-urilor, care nu vor mai avea nevoie astfel de consultanti pentru a completa formularul pentru rambursarea TVA.

"Cred ca in prima etapa a proiectului aplicatia se va adresa unui numar de 100.000 de IMM-uri. In prezent, procedura de rambursare a TVA este complicata, necesita numeroase formulare si se face in fata reprezentantilor autoritatilor fiscale. In plus, lasa loc de interpretari, care sunt foarte rar in favoarea celui care a completat hartiile. Cred ca prin aceasta aplicatie formularul va avea in spate o schema logica, care nu va mai lasa loc pentru interpretari din partea autoritatilor fiscale", a mai spus Nica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri