Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) sustine trecerea de urgenta la sistemul de plata on-line a taxelor catre Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), pentru reducerea timpului de realizare a acestor operatiuni.

"AOAR considera ca eliminarea activitatilor «de ghiseu» necesare intocmirii «notei de plata» aferenta operatiunilor solicitate de companie si inlocuirea acestei proceduri cu o varianta on-line, automata, reprezinta o simplificare benefica pentru orice firma, reducand atat costurile de timp cat si consumul de resurse umane", se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Oamenii de afaceri au salutat intentia Guvernului de simplificare a formalitatilor pe care companiile trebuie sa le indeplineasca in relatia cu ONRC.

"Impactul financiar al costurilor pe care le suporta companiile nu reprezinta o povara financiara semnificativa, reducerea timpilor de asteptare la ghiseu si alocarea de personal pentru indeplinirea unor formalitati simple constituind avantajele majore asigurate de noua reglementare", se mentioneaza in comunicat.

AOAR precizeaza ca mediul de afaceri din Romania are nevoie de reducerea birocratiei pentru reducerea costurilor de functionare si degrevarea salariatilor de sarcini administrative si ca apreciaza reducerea numarului de proceduri la ONRC, in perioada 2007-2012, de la 27 la 11.

ONRC sustine ca introducerea unui nou sistem de calcul al taxelor pentru operatiunile de la Registrul Comertului nu va duce la majorarea tarifelor actuale si explica veniturile suplimentare estimate anual prin cresterea numarului de operatiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Guvernul Ludovic Orban a trecut in pofida boicotului din Parlament