Adunarea creditorilor Hidroelectrica a confirmat vineri firma Euro Insol ca administrator judiciar al producatorului de energie, societatea de insolventa condusa de Remus Borza urmand sa primeasca un onorariu de performanta cuprins intre 1 si 3 milioane euro.

"Este evident ca munca unui administrator judiciar nu poate fi retribuita cu 2.000 lei pe luna. (...) Cerem un onorariu minimal. In principiu, formula a fost agreata cu bancile si cu ce doi actionari. Noi cerem 0,22% din ce aducem noi suplimentar", a declarat Borza inaintea votului.

Euro Insol va primi un onorariu de performanta cuprins intre 1 si 3 milioane euro, in functie de data la care Hidroelectrica va iesi din insolventa.

Onorariul va fi calculat in functie de reducerile de costuri realizate in perioada insolventei.

Citeste si:

Euro Insol va primi de asemenea si un onoraiu fix lunar de 50.000 euro.

Onorariul cerut de firma condusa de Remus Borza a primit votul a 97% dintre creditorii prezenti la adunarea creditorilor.

Euro Insol a fost reconfirmat ca administrator judiciat al Hidroelectrica cu votul a 99% dintre creditorii prezenti, iar raportul elaborat de Euro Insol privind cauzele insolventei a primit votul a 92% dintre creditori.

Hidroelectrica a intrat in insolventa in 20 iunie, data de la care se afla in administrarea judiciara a firmei Euro Insol.