Bucurestiul conduce topul inregistrarilor de inventii si marci, potrivit unui studiu realizat de cabinetul de avocatura Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices.

"In anul 2011, in Bucuresti au fost depuse 4.143 de cereri de inregistrare de marca. Urmeaza judetele Ilfov (450 de cereri), Prahova (334), Cluj (320), Iasi (225), Brasov (239), Constanta (228), Timis (183), Mures (138) si Arges (137)", arata un comunicat al cabinetului.

La capitolul cererilor de inregistrare a brevetelor de inventie, situatia este asemanatoare. Companiile, institutiile si cercetatorii din Bucuresti au depus, in 2011, un numar de 500 de cereri. Pe locul al doilea se afla Iasi (112 cereri), urmat de Suceava (96), Cluj (85), Ilfov (84), Brasov (65), Timis (57), Dolj (48), Dambovita (32), Constanta (31) si Arges (29).

Numarul ridicat al cererilor de inregistrare a marcilor si inventiilor in Bucuresti se datoreaza existentei companiilor multinationale si a faptului ca aici se concentreaza cele mai multe institute de cercetare, spune Nicolae Muresan, jurist si consilier in cadrul cabinetului de avocatura.

„Aceste statistici reflecta, in general, situatia economica a Romaniei. Cu cat o regiune este mai dezvoltata din punct de vedere economic, cu atat acolo se inregistreaza mai multe inventii si marci. In judetele mai sarace, unde au fost realizate putine investitii straine, iar activitatea industriala este redusa, exista foarte putine cereri”, potrivit lui Muresan.

(mutati cursorul pe coloana pentru a afla numarul de inregistrari aferent fiecarui an)


Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
PNL contraataca: Adevarata judecata cu PSD va fi pe 26 mai