25 Septembrie 2012

Cand nu trebuie sa emiti facturi?



Chiar daca emiterea facturilor nu era obligatorie pentru toate operatiunile comerciale nici pana acum, recentele modificari la Codul fiscal au introdus cateva clarificari si completari in privinta scutirilor de la obligatia de a emite facturi, potrivit Avocatnet.ro.

Codul fiscal a fost modificat prin OG nr. 15/2012, publicata in 29 august. Actul normativ modifica si art. 155 din Codul fiscal care contine regulile privind facturarea.

Printre altele, OG nr. 15/2012 clarifica si completeaza scutirile de la obligatia de a emite facturi. Astfel, in prezent, o persoana impozabila este scutita de obligatia emiterii facturii, pentru urmatoarele operatiuni, cu exceptia cazului in care beneficiarul solicita factura:
• transportul persoanelor cu taximetre, precum si transportul persoanelor pe baza biletelor de calatorie sau a abonamentelor;
• livrarile de bunuri prin magazinele de comert cu amanuntul si prestarile de servicii catre populatie, consemnate in documente, fara nominalizarea cumparatorului.

Cititi mai mult pe Avocatnet.ro.



Citeste si