Pagini Aurii SA a intrat in faliment prin procedura simplificata, Tribunalul Bucuresti admitand cererea debitorului si stabilind ca de procedurile ulterioare sa se ocupe lichidatorul provizoriu Cabinetul Individual de Insolventa Iancu Bogdan.
Potrivit minutei deciziei din acest caz, instanta a admis "cererea debitorului SC Pagini Aurii SA". Astfel instanta a ridicat dreptul de administrare al acestei societati si a dispus dizolvarea ei.

Potrivit Mediafax, Tribunalul a dat dispozitie tuturor bancilor la care debitorul (societatea Pagini Aurii - n.r) are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al lichidatorului, obligatia de instiintare a bancilor revenindu-i lichidatorului, si a dispus totodata sigilarea bunurilor din averea debitorului, in sarcina lichidatorului judiciar.

Judecatorul a stabilit un termen maxim de cinci zile de la data notificarii deschiderii procedurii falimentului pentru predarea gestiunii averii de la debitor catre lichidator, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate pana la deschiderea procedurii, precum si intocmirea si predarea catre lichidator, in termen de maxim cinci zile de la intrarea in faliment, a unei liste cuprinzand numele si adresele creditorilor si toate creantele acestora, cu indicarea celor aparute dupa data introducerii cererii de deschidere a procedurii.

"Fixeaza urmatoarele termene limita: a) termenul limita de depunere, de catre creditori, a opozitiilor la sentinta de deschidere a procedurii - zece zile de la notificare, precum si termenul de solutionare a opozitiilor, cinci zile de la data expirarii termenului de depunere a acestora; b) termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului - 4 ianuarie 2013; c) termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar de creante - 24 ianuarie 2013; d) termenul de definitivare a tabelului creantelor - 8 februarie 2013; e) data primei sedinte a adunarii generale a creditorilor - 31 ianuarie2013", se mai arata in documentul citat.
Instanta a numit lichidator judiciar provizoiu Cabinetul Individual de Insolventa Iancu Bogdan, care va indeplini atributiile prevazute de articolul 25 din lega falimentului.

Instanta a pus in vedere lichidatorului indeplinirea formalitatilor privind mentionarea la Registrul Comertului a reprezentantilor sai permanenti, sa trimita tuturor creditorilor o notificare privind intrarea in procedura falimentului prin procedura simplificata, ridicarea dreptului de administrare si dizolvarea acestuia. Aceeasi notificare ar urma sa fie trimisa si instantelor judecatoresti in a caror jurisdictie se afla sediul declarat la Registrul Comertului, precum si tuturor bancilor unde debitorul are deschise conturi.

"Pune in vedere lichidatorului sa intocmeasca un raport de activitate amanuntit, in sensul articolul 59 alineatul 1din lege si sa-l depuna la dosarul cauzei in termen de 40 de zile de la desemnare. In temeiul articolului 4 din lege dispune deschiderea de catre debitor a unui cont la o unitate bancara din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, in termen de doua zile de la notificarea deschiderii procedurii; in caz de neindeplinire a atributiei, contul va fi deschis de catre lichidator. Eventualele disponibilitati banesti vor fi pastrate intr-un cont special de depozit bancar", se mai arata in document.

Instanta a stabilit pentru 26 martie 2013 continuarea procedurii.

De altfel, societatea si-a anuntat si angajatii in legatura cu declararea falimentului, precum si cu faptul ca acestia isi vor primi salariile restante, dar si ca trebuie sa predea bunurile companiei care le-au fost date in custodie.

Pagini Aurii SA a fost infiintata in 1997, are ca obiect principal de activitate "Activitati ale agentiilor de publicitate" si are ca actionari doua firme, Pro Entertainment&Media Ltd si People Holding Gmbh. Pro Entertainment&Media are sediul social in Cipru si detine 0,107% din actiuni, iar People Holding Gmbh are sediul in Germania si detine 99,89% din actiuni. Administratori sunt Jesper Simonsen, care este director general executiv, si Jury Shunkevich si Aigars Lazdans, membri in CA.

Pagini Aurii SA realiza ghiduri, carti de telefon in parteneriat cu Romtelecom si detinea motorul de cautare omonim pentru firme, produse si servicii.

In ultimii trei ani cifra de afaceri a companiei a scazut, de la 20,9 milioane de lei in 2009, la 11,9 milioane de lei in 2010 si la 14,28 milioane de lei in 2011. Dinamica pierderilor a fost de 13,8 milioane de lei in 2009, 12,2 milioane de lei in 2010 si 5,2 milioane de lei in 2011. In ultimii trei ani, Pagini Aurii SA a inregistrat datorii de 9,3 milioane de lei, 4 milioane de lei, iar in 2011 datoriile ajungeau la 9 milioane de lei. Anul trecut, compania avea 230 de angajati.

Sursa foto: informatiazilei.ro


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri