Judecatoria Sectorului 3 a admis vineri, 23 noiembrie, contestatia la executare formulata de catre Alpha Bank impotriva unei executari silite in valoare de aproximativ 600.000 de euro, intemeiata pe pretinsul caracter executoriu al unor scrisori de garantie bancara emise inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod Civil. Instanta a dispus totodata anularea intregii proceduri de executare intreprinse impotriva Alpha Bank, precum si intoarcerea executarii silite.

O echipa de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii, formata din avocatii pledanti Ioana Hrisafi si Dan Cristea, a asigurat reprezentarea Alpha Bank in redactarea si sustinerea contestatiei in fata instantei bucurestene.

De asemenea, in dosar a mai fost implicat si Radu Somlea, avocat asociat in cadrul firmei de avocatura clujene Nistorescu, Somlea & Asociatii.

„Speta se va putea dovedi un precedent pretios pentru disputele legate de figura juridica a scrisorii de garantie bancara, in special in ipoteza in care acesteia ii este aplicabila legislatia anterioara intrarii in vigoare a Noului Cod Civil. Concret, in acest litigiu teza centrala dedusa judecatii a constat in absenta caracterului executoriu al scrisorilor de garantie bancara emise inaintea datei de adoptare a Noului Cod Civil”, a declarat Ioana Hrisafi (foto), avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Decizia Judecatoriei Sectorului 3 este atacabila cu recurs in fata Tribunalului Bucuresti.