Surse citate au spus ca cel care a facut denunt la DIICOT in acest dosar este Valentin Nedelcu, fostul sot al artistei Manuela Fedorca, si ca acesta a fost arestat cateva luni, in 2011, pentru acest gen de fapte.

Concret, in februarie 2011, Nedelcu a fost ridicat de anchetatori si, ulterior, arestat pana in mai 2011, fiind cercetat alaturi de alte sase persoane.

Potrivit surselor citate, la acel moment, Valentin Nedelcu a facut un amplu denunt in care a nominalizat persoane, intre care si directori ai unor banci, si le-a explicat anchetatorilor DIICOT toate dedesubturile mecanismului de fraudare folosit de acestia.

In 11 octombrie, Nedelcu a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost deferit justitiei pentru initiere si constituire de grup infractional organizat. Decizia in acest caz nu este definitiva, iar dosarul se afla in prezent in fata judecatorii apelurilor la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si:

Potrivit surselor citate, Valentin Nedelcu a mai fost condamnat si in anul 2005 pentru inselaciune.

Valentin Nedelcu este si cel care l-a denuntat, in 2004, pe fostul directorul general in Ministerul Agriculturii si Alimentatiei (MAA) Gheorghe Reman Domocos, precum si fosta conducere a MAA, deferita justitiei in final, pentru coruptie.

Nedelcu este aceeasi persoana care, in urma cu zece ani, ar fi dat anumite sume ce ar fi ajuns la fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan, pentru favorizarea obtinerii unor credite avantajoase si a unor prime de export la comercializarea unor produse agricole. Muresan a fost condamnat definitiv, anul acesta, la sapte ani de detentie.