Ministerul Finantelor Publice va publica pe site saptamana viitoare proiectul de norme de aplicare pentru ordonanta prin care a fost modificat Codul Fiscal, astfel incat sa poata fi aprobate de Guvern pana pe 23 februarie, a declarat pentru Mediafax Dan Manolescu, secretar de stat la Finante.
"Suntem in lucru cu normele si incercam sa terminam proiectul prin care vom aduce clarificari la diverse aspecte semnalate de mediul de afaceri. Vrem sa sa-l putem pune pe site-ul ministerului saptamana viitoare pentru consultare. Vom avea discutii cu mediul de afaceri si cu toti cei care vor dori sa trimita propuneri si comentarii", a afirmat Manolescu, prezent la o conferinta cu oameni de afaceri.

El a aratat ca termenul pentru consultari va fi de aproape o saptamana, urmand ca normele sa fie aprobate de Guvern in sedinta urmatoare, de peste doua saptamani. Astfel, Executivul s-ar incadra in termenul de 30 de zile in care trebuie sa aprobe si sa publice normele de aplicare la ordonanta privind modificarea Codului Fiscal, respectiv 23 februarie.

Ordonanta 8/2013 prin care s-a modificat Codul Fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial pe 23 ianuarie, cu aplicare de la 1 februarie. Reglementarile au fost aprobate imediat dupa publicarea proiectului de ordonanta pe site-ul Ministerului de Finante, fara a exista un timp real pentru consultari si dialog social, consultantii fiscali si reprezentantii mediului de afaceri fiind chemati la discutii pe marginea proiectului la cateva ore dupa publicarea acestuia pe site.

"Totul s-a intamplat foarte repede pentru ca eram presati de timp, trebuia publicat bugetul de stat, pe care sa-l discutam cu FMI, iar veniturile estimate in urma modificarilor fiscale trebuia prinse in proiectul de buget. Nu puteam publica bugetul daca nu aveam aprobata ordonanta pentru modificarile fiscale", a explicat Manolescu.

Astfel, dupa aprobarea si publicarea ordonantei, reprezentantii ministerului au primit numeroase solicitari din partea companiilor si consultantilor fiscali de a aduce modificari si clarificari suplimentare pentru a rezolva diverse probleme pe care le-au intampinat firmele la aplicarea noilor reglementari.

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care Ministerul Finantelor le analizeaza in legatura cu ultimele reglementari financiar-fiscale este modificarea sistemului de plata a TVA la incasarea facturii.

"Lucram si la modificari, am luat in considerare toate propunerile pe care le-am primit, vom mai avea discutii pentru clarificari si completari. Ca variante, modificarile ar putea fi aprobate prin ordonanta de Guvern sau trimise in Parlament", a mai spus Manolescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri