El a precizat ca toate cele trei companii activeaza in domeniul productiei (masini grele, utilaje de constructii, constructii industriale si de infrastructura).

Schwartz a mai precizat ca o alta firma americana, din sectorul agriculturii, urmeaza sa semneze un contract similar, RSM Scot asigurandu-i serviciile de contabilitate, audit si consultanta.

De altfel, clientii americani pe care firma ii are in Romania sunt veniti prin reteaua mondiala a RSM si sunt companii care au generat pana acum zeci de locuri de munca si au investiti sume de ordinul milioanelor de dolari.

"Romania este o zona de interes pentru Statele Unite, in primul rand datorita dimensiunii destul de mari pe care o are tara noastra in Europa si, in al doilea rand, ca urmare a pozitiei geografice avantajoase, pentru ca avem acces la Marea Neagra si la Dunare", a subliniat Dan Schwartz.

Intrebat despre ce intrebari pun investitorii americani cand vin in Romania, consultantul a explicat ca ei se intereseaza in primul rand de regulile comerciale aplicate in tara noastra si de nivelul de coruptie.

"Le spun ca regulile comerciale sunt primitive, dar acceptabile, iar despre coruptie le spun ca exista, dar este in scadere. Nu pot sa ii mint pentru ca imi pierd credibilitatea, dar nici sa ii sperii", afirma Schwartz.

De asemenea, ei mai sunt interesati de birocratie si de costurile cu munca din Romania.