Presedintele Traian Basescu a declarat ca, desi Tiberiu Nitu, procurorul general desemnat, a fost avizat negativ de CSM in 2012, in urma discutiei de evaluare cu acesta el s-a convins ca poate face fata functiei, iar justitia nu se va prabusi si nici nu va intra sub control politic.
"Discutand cu domnul Nitu, m-am convins ca poate face fata functiei si ca justitia nu se va prabusi si nici nu va fi pusa sub control politic. De altfel, toate cele sase nominalizari sunt in aceasta directie", a afirmat Basescu, el, potrivit Mediafax, aratand ca discutiei cu Nitu i-a acordat o atentie mai mare decat cu ceilalti procurori-sefi propusi, in contextul in care propunerea acestuia "a starnit controverse".

"Vreau sa intelegeti foarte clar un lucru: desemnarea domnului Nitu nu era un targ de nerefuzat, cum i-au spus multi. Pur si simplu a fost o solutie la care am ajuns", a evidentiat Basescu, aratand ca a refuzat propunerea lui Nitu de catre fostul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, nu din cauza slabei calitatii profesionale a acestuia, ci din cauza procedurii lipsite de transparenta derulata de Pivniceru.

Basescu a aratat ca il cunostea pe Nitu de cand acesta era adjunct al procurorului general, functie pentru care a primit aviz pozitiv de la CSM. "Deci, domnul Nitu are trei avize de la CSM, doua pozitive si unul negativ", a evidentiat seful statului.

Totodata, el a subliniat ca nici unul dintre cei sase procurori sefi numiti miercuri nu intra la "categoria controlati politic", adaugand insa ca va sanctiona public orice abatere a acestora, daca va fi cazul.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca a semnat decretele de numire in functii pentru toti cei sase procurori nominalizati la functiile de conducere din Parchete.

Presedintele Traian Basescu a avut, luni, marti si miercuri, intalniri de evaluare cu o parte dintre procurorii nominalizati pentru functiile de conducere din Parchete.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a trimis vineri presedintelui Traian Basescu propunerile de numire in functiile de conducere de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, DNA si DIICOT.

Robert Cazanciuc a transmis sefului statului propunerile de numire a lui Tiberiu Mihail Nitu in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a lui Dimitrie Bogdan Licu in functia de prim-adjunct al procurorului general si a lui Codrut Olaru in functia de adjunct al procurorului general.

Totodata, ministrul Justitiei a inaintat presedintelui propunerile de numire a Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a Alinei Mihaela Bica in functia de procuror sef al Directiei de Investigatie a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) si a Elenei Georgiana Hosu in functia de adjunct al procurorului sef al DIICOT.

Sursa foto: Administratia prezidentiala

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri