Banca Romaneasca a oferit o finantare de 8 milioane de euro companiei Blue Sand Investment SRL, parte a Tiriac Holdings, pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic in comuna Paulesti, judetul Prahova. Finantarea este acordata pe o perioada de 8 ani.
"Sectorul energiei regenerabile este unul strategic pentru Banca Romaneasca. Incepand cu 2007, ne-am dezvoltat o logistica completa, care cuprinde consiliere juridica si tehnica la care se adauga reteaua noastra de parteneri specializati in evaluarea domeniului energiei regenerabile. Pana in prezent, au fost evaluate proiecte de aproape 100 MW pentru o potentiala finantare. Proiectul parcului fotovoltaic din comuna Paulesti, dezvoltat de compania Blue Sand, a intrunit standardele noastre si, astfel, am considerat benefica acordarea unei finantari de 8 milioane de euro pe o perioada de 8 ani, continuand astfel parteneriatul strategic dezvoltat in ultimii 7 ani cu Grupul Tiriac", a declarat Cosmin Calin , director executiv corporate banking in Banca Romaneasca.

Valoarea totala a investitiei s-a ridicat la aproximativ 13,6 milioane de euro. Parcul fotovoltaic are o putere instalata de 8 MW, iar constructia acestuia a fost finalizata.

Partenerii Bancii Romanesti in tranzactie au fost casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, care a oferit asistenta juridica in negocierea si redactarea documentatiei de finantare, si TUV Nord Romania, care a furnizat asistenta tehnica in legatura cu investitia.

Banca Romaneasca a acordat, pana in prezent, finantari de peste 50 de milioane de euro in sectorul energetic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri