4 Septembrie 2013

Bostina castiga un arbitraj de 21 mil. euro pentru statul roman



Bostina si Asociatii castiga la ICSID arbitrajul de 21 de milioane de euro pentru statul roman contra PWT Wasser and Abwassertechnik.

Casa de avocatura Bostina si Asociatii a castigat la Curtea de Internationala de Arbitraj disputa pe care Oficiul de Plati si Contractare Phare (actualmente Ministerul Fondurilor Europene – Directia Generala Mecanisme si Instrumente Financiare Nerambursabile) o avea cu firma germana PWT Wasser and Abwassertechnik referitor la un contract avand ca obiect “Reabilitarea statiei de Tratare a Apelor Uzate Timisoara”, incheiat intre cele doua parti la data de 19 octombrie 2004 si finantat prin programul de preaderare ISPA, disputa cu o miza de peste 21 de milioane de euro.

Tribunalul arbitral a respins ca neintemeiata solicitarea PWT de a obliga OPCP la plata sumei de 18,125,849,10 de euro, respingand ca neintemeiata si cererea companiei de extindere a perioadei de executie. De asemenea, PWT a fost obligata sa plateasca OPCP suma de 3.266.298,00 de euro plus dobanda legala calculata conform legii romane, de la data comunicarii hotararii.



Citeste si