"In conformitate cu dispozitiile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei si art. 12 si 19 din Legea nr. 115/1999 republicata, privind responsabilitatea ministeriala, precum si ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270/2008, Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Presedintelui Romaniei declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Silaghi Ovidiu Ioan, fost ministru al Transporturilor, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta in forma continuata", se arata intr-un comunicat de presa al PICCJ, scrie Mediafax.

Solicitarea a fost trimisa la cererea Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un dosar in care Silaghi este suspectat de trafic de influenta, fapte care ar fi fost savarsite cand acesta era ministru al Transporturilor.

Seful DNA a cerut procurorului general sa sesizeze presedintele cu cererea de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, in conditiile in care acesta si-a dat demisia din Parlament si avizul nu mai poate fi dat de Camera Deputatilor

Calin Popescu Tariceanu,...
Citeste si: Tariceanu: La DNA nu s-a schimbat nimic, se dau informatii false