Casa de avocatura Bostina si Asociatii a oferit asistenta juridica S.C. Nuclearelectrica S.A. in cadrul selectiei Sindicatului de Intermediere precum si pentru pregatirea si derularea Ofertei Publice Initiale avand ca obiect admiterea la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a unui pachet de 10% din actiunile companiei.

In cadrul procesului, avocatii de la Bostina si Asociatii au lucrat cu reprezentantii Winston & Strawn LLP, consultantul international al S.C. Nuclearelectrica S.A si Sindicatului de Intermediere pentru alegerea solutiilor legale privind structurarea ofertei de actiuni adresata investitorilor din SUA.

„Suntem bucurosi ca am contribuit la succesul IPO-ului S.C. Nuclearelectrica S.A., proiect care continua seria listarilor de succes in care casa noastra de avocatura a fost implicata de-a lungul anilor si care vine sa reconfirme expertiza avocatilor nostri in acest domeniu. Consideram ca procesul listarii la bursa este una din cele mai transparente cai de privatizare a companiilor de stat, care poate contribui cu succes la revitalizarea pietei de capital din Romania,” spune Olimp Barbulescu, avocat partener in cadrul casei de avocatura Bostina si Asociatii.

Oferta a inceput la 9 septembrie si a durat doua saptamani, pachetul fiind vandut in cele din urma pentru 281,8 milioane lei (63 milioane euro) subscrierea fiind de 100%.

Nuclearelectrica opereaza centrala nucleara de la Cernavoda, care are o putere cumulata de 1.400 de MW, asigurand aproximativ 20% din productia de energie a tarii.

Listarea a 10% din pachetul de actiuni a Nuclearelectrica face parte din masurile de privatizare in sectorul energetic asumate de guvern in cadrul acordurilor cu Fondul Monetar International care mai prevede pentru acest an si listarea la bursa a 10% din S.C. Romgaz S.A.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri