Solicitarea a fost formulata de premier in sedinta de vineri a Guvernului.

"Premierul, in cadrul sedintei de guvern, si-a exprimat inca o data preocuparea referitoare la maniera in care se colecteaza veniturile prin intermediul ANAF. A fost o solicitare generala, o continuare a solicitarii pe care a mai facut-o public si cu alte ocazii, de imbunatatire a activitatii si de preocupare, ingrijorare a felului in care aceasta activitate a ANAF in momentul de fata se reflecta intr-o colectare sub-optimala a fondurilor la bugetul de stat", a aratat Palada.

Intrebat in ce mod ar trebui imbunatatita colectarea veniturilor la buget si cu cat anume, Palada a subliniat ca este vorba de atingerea tintelor convenite la inceputul anului.

"Nu s-au formulat procente, imbunatatirea se refera la atingerea obiectivelor de colectare a veniturilor asa cum sunt ele operationalizate in bugetul estimat la inceputul anului, cat ne-am propus sa colectam anul acesta. Asta ar insemna sa fie imbuntatirea activitatii, sa ajungem la acel nivel preconizat", a mai spus consilierul premierului.

A doua rectificare bugetara din acest an va fi negativa deoarece incasarile prevazute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde lei, astfel ca resursele tuturor ministerelor vor fi mai putine pana la sfarsitul anului, a anuntat anterior premierul Victor Ponta.

Citeste si:

"Avem o rectificare bugetara negativa pentru ca incasarile prevazute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde lei. Asta inseamna pentru fiecare dintre dumneavoastra resurse mai putine pana la sfarsitul anului", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

El a aratat ca, pentru anul viitor, proiectul de buget va fi construit pe baza unor estimari "mai realiste" ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca dupa primele noua luni, veniturile bugetare au fost cu aproximativ 6 miliarde de lei sub estimarea de la inceputul anului, din cauza unor performante sub asteptari la nivelul sistemului bancar, provenite si din modificari ale legislatiei fiscale, o colectare mai slaba, explicata inclusiv prin procesul de reorganizare a ANAF, si nerealizarea profitului estimat la BNR.

Liderii USL au vorbit la finalul ultimei sedinte a Uniunii despre varianta reducerii TVA si cresterii cotei unice in contextul discutiilor legate de constructia bugetara pentru anul 2014.

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, ca nu va majora cota unica de impozitare, dar ca a cerut cerut ministrului de Finante diferite scenarii pentru cresterea incasarilor la buget, discutate in USL, si ca asteapta concluzii din partea acestuia.