Parlamentul a amanat pentru 2017 introducerea unei taxe pentru deseurile depozitate la gropile de gunoi, termenul initial fiind 2014. Guvernul a adoptat, in 2005, o ordonanta care prevedea ca taxa urma sa fie aplicata din 2014. Valoarea taxei ar fi fost de 50 lei pe tona in 2014, 80 lei pe tona in 2015 si ar fi ajuns la 120 lei pe tona in 2016.

Senatul, camera decizionala, a aprobat in luna decembrie o lege privind deseurile prin care amana introducerea taxei. Potrivit noilor reglementari, taxa va fi introdusa in 2017, cand va avea o valoare de 80 lei pe tona, si va creste la 120 lei pe tona in 2018. Un numar de 19 state din Uniunea Europeana practica o astfel de taxa, a carei valoare variaza intre 3 si 107,5 euro pe tona. Cu cat taxa este mai mare, cu atat cantitatea de deseuri reciclate este mai mare.

Romania recicleaza in prezent doar 1% din deseurile pe care le produce, iar pana in 2020 ar trebui sa ajunga, potrivit reglementarilor europene, la un nivel de 50%, informeaza Medifax.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri