Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea l-au trimis in judecata, joi, pe Viorel Pintea, fost director la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Satu Mare, pentru trei infractiuni de luare de mita, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 2010 - 24 noiembrie 2013, Viorel Pintea Viorel a pretins, de mai multe ori, de la doi fermieri (denuntatori in cauza), suma de 40.500 de euro, din care a primit 5.500 de euro, 3.000 de lei si bunuri in valoare de 36.000 de lei.

"In schimbul acestor sume de bani si bunuri, inculpatul si-a incalcat atributiile de serviciu, constand fie in nedispunerea unor controale la activitatile agricole ale acestora, fie in sprijin la obtinerea cu mai multa usurinta a subventiilor", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

In 24 noiembrie 2013, Viorel Pintea a fost prins in flagrant, dupa ce a primit de la unul dintre denuntatori 3.000 de euro din banii ceruti.

Citeste si:

Anchetatorii au dispus indisponibilizarea sumelor de 36.000 de lei, 9.652 de lei si 600 de dolari, care au fost consemnate la o unitate bancara, la dispozitia DNA Oradea, Biroul Satu Mare, urmand ca instanta sa dispuna asupra sechestrului asigurator.

Dosarul va fi judecat de magistratii Tribunalului Satu Mare.

Procurorii au colaborat in aceasta cauza cu ofiterii Directiei Generale Anticoruptie si au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.