1 Februarie 2014

Marea ieseala din penitenciare: peste 700 de cereri de eliberare si reducere a pedepselor



Magistratii bucuresteni judeca 22 de cereri de eliberare din penitenciar sau de reducere a pedepselor, dupa ce noul Cod Penal a intrat in vigoare, cu pedepse reduse pentru mai multe infractiuni, acestea fiind cazurile urgente, in care se pune problema ca detinutii sa fie eliberati, scrie Gandul.

Primii doi detinuti pe care magistratii Tribunalului Bucuresti au decis sa ii elibereze din inchisoare sunt doi minori cu varste de 16 ani sau mai mult. Ei nu vor pleca insa acasa, pentru ca pedepsele le-au fost stramutate in masuri de reeducare, mai exact retinerea intr-o scoala de corectie.

Magistratii bucuresteni au de judecat 22 de cereri de eliberare sau de reducere a pedepselor - 7 la Tribunalul Bucuresti, 5 la Judecatoria sectorului 4 si 10 la Judecatoria sectorului 5. "Acestea sunt cazurile urgente, sunt oameni care pot fi pusi de indata in libertate", a explicat Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti.

De luni insa urmeaza valul doi de cereri de eliberare sau de micsorare a pedepselor: 705 detinuti se vor adresa instantelor din Bucuresti - 300 la Judecatoria sectorului 4, 300 la Judecatoria sectorului 5 si 105 la Tribunalul Bucuresti.



Citeste si