12 Februarie 2014

Dosarul lui Sebastian Ghita ar putea fi inchis pentru ca faptele s-au prescris



Dosarul in care Sebastian Ghita si alte opt persoane au fost trimisi in judecata, in februarie 2006, pentru inselaciune sau complicitate la aceasta infractiune, ar putea fi inchis, intrucat faptele s-au prescris. Pe 25 februarie acestia urmeaza sa anunte instanta daca vor continuarea procesului.

Curtea de Apel Bucuresti a reluat, marti, dezbaterile in dosarul in care Sebastian Ghita si alte opt persoane sunt judecati pentru inselaciune si, respectiv, complicate la inselaciune. Procurorul prezent la sedinta si avocatii au aratat ca, potrivit prevederilor din noul Cod penal si noilor limite ale termenului de prescriptie, acesta s-a implinit in cazul celor judecati in dosar, astfel ca dosarul ar trebui inchis.

Instanta a constatat ca persoanele judecate in acest dosar nu erau in sala de judecata, dispunand ca la urmatorul termen de judecata, din 25 februarie, acestea sa fie prezente, pentru a spune personal daca doresc sau nu continuarea judecarii, chiar si dupa prescrierea faptelor, potrivit Mediafax.

In februarie 2006, Sebastian Aurel Ghita, Dan Constantin Grigoriu, Dan Florin Berendel, Romulus Gheorghe, Ioan Gheorghe Lalu, Alexandru Lenghel, Iriza Stefan, Mircea Daniel Nicorici si Stela Stefan au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti.

In 11 noiembrie 2011, Tribunalul Bucuresti i-a achitat pe cei noua, constatand ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor pentru care au fost trimisi in judecata. Sebastian Ghita a fost achitat atat pentru complicitate la inselaciune in forma continuata, cat si pentru fals in declaratii, infractiunile pentru care a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Decizia a fost atacata de procurori, dosarul a fost inregistrat in 7 februarie 2012 la Curtea de Apel Bucuresti, iar judecarea a inceput in 6 martie 2012. Sebastian Ghita a fost ales deputat, in decembrie 2012, astfel ca judecatorii Curtii de Apel Bucuresti si-au declinat competenta, in 5 martie 2013, si au dispus trimiterea cauzei la ICCJ, instanta care judeca dosarele in care sunt acuzati parlamentari.

In 15 octombrie 2013, instanta suprema a dispus trimiterea cauzei la Curtea de Apel Bucuresti, pentru continuarea judecarii apelurilor. Dosarul este din nou in dezbaterea judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti din noiembrie 2013.



Citeste si