Omul de afaceri Georgica Cornu, cunoscut si sub numele de “regele asfaltului din Banat”, si suspectat intr-un dosar de evaziune fiscala de 61 de milioane de lei, a fost retinut de procurorii DIICOT, dupa ce a fost audiat timp de aproape 12 ore.

Georgica Cornu a fost audiat la sediul DIICOT Timisoara pe parcursul intregii nopti, alaturi de alte 13 persoane. Potrivit procurorilor DIICOT, Georgica Cornu a fost retinut pentru 24 de ore pentru evaziune fiscala si constituire de grup infractional organizat. El urmeaza sa fie dus in arestul Politiei Timis.

Alaturi de Cornu a mai fost retinut, tot pentru 24 de ore, si Mihai Zaharie, un barbat de la Strehaia, judetul Mehedinti, pentru aceleasi infractiuni, transmite Mediafax. Alte 12 persoane au fost audiate noaptea trecuta, ansa acestea vor fi cercetate in libertate, sub control judiciar.

Politisti de la Crima Organizata si de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judetele Timis, Mehedinti si Gorj, coordonati de procurorii DIICOT Timisoara, au facut, joi dimineata, peste 20 de perchezitii in aceste judete, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala, in dosar fiind vizat si omul de afaceri Georgica Cornu.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, au fost vizate si sediile grupului de firme Izometal-Confort din Timisoara detinut de omul de afaceri Georgica Cornu, dar si locuinta acestuia. Conform surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judetul Mehedinti, procurau facturi false pentru cumpararea de materiale de constructii, care erau apoi introduse in contabilitate. Prejudiciul in acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost incasati de Georgica Cornu.

Omul de afaceri a declarat ca este nevinovat si ca daca ar fi facut evaziune fiscala firmele sale nu s-ar mai afla in insolventa. "Deocamdata vreau sa vad ce acuzatii mi se aduc, pe cine am omorat? Ori sunt prost, ori tampit, pentru ca, daca am facut aceasta evaziune, cum au intrat firmele mele in insolventa? Din 2007 pana in 2012, in calitate de om de afaceri, am platit statului impozite si TVA de 30 de milioane de euro si bancilor 70 de milioane de euro, insemnand dobanzi si penalitati. Multamul a fost ca a trebuit sa intru in insolventa. Acum, cand trebuie sa ma judec pentru drepturile mele, eu sunt hartuit. Daca eu am evazionat acesti bani, ei undeva trebuie sa fie. M-as bucura ca cine a descoperit acesti bani fraudati sa ii aduca si sa ii bage in circuit", afirma Cornu.

Georgica Cornu si-a inceput activitatea in constructii in anul 2000, realizand lucrari de infrastructura si la retele de canalizare si termoficare in mai multe orase din tara, intre care Drobeta Turnu Severin si Timisoara. In anul 2012, grupul de firme Izometal-Confort al omului de afaceri Georgica Cornu a intrat in insolventa, avand datorii de zeci de milioane de euro.

In anul 2006, Georgica Cornu a castigat primul mandat in fruntea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara. In 2010, el a fost reales, iar in luna februarie 2014 Cornu a castigat al treilea mandat la conducerea aceleiasi institutii.

Sursa foto: AGERPRESS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri