Zece persoane cu functii de conducere E.ON Moldova, un primar, 2 oameni de afaceri si alte 4 persoane sunt urmarite penal pentru fapte de coruptie. Acuzatii au fost ridicati luni si dusi la audieri in urma unor perchezitii care au avut loc la Iasi si Bacau.

Potrivit reprezentantilor Parchetului Judecatoriei Bacau, luni au avut loc 14 perchezitii, fiind vizate 17 persoane suspectate de fapte de coruptie, zece dintre acestea avand functii de conducere si control in cadrul E.ON Moldova, transmite corespondentul Mediafax. De asemenea, in acest dosar sunt vizati un primar si doi oameni de afaceri din judetul Bacau.

Perchezitiile au avut loc la sediile firmelor oamenilor de afaceri vizati, cat si la locuintele persoanelor care detin functii de conducere in cadrul E.ON Moldova. "In cauza, exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora in perioada noiembrie 2013 - aprilie 2014 suspectii se fac vinovati de savarsirea unor infractiuni de coruptie si de serviciu, urmarind obtinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane", au precizat procurorii Parchetului Judecatoriei Bacau.

Conform acestora, persoanele vizate au fost ridicate si duse la sediul Parchetului Judecatoriei Bacau, pentru audieri. Printre persoanele vizate se afla si si Octav Iosipescu, directorul Centrului Bacau de Gaz si Energie, afirma surse judiciare. Reprezentantii E.ON Moldova spun, in legatura cu ancheta vizand zece persoane cu functii de conducere din cadrul companiei, ca au pus la dispozitia procurorilor, ori de cate ori le-au fost solicitate, toate informatiile necesare pentru derularea investigatiei, fara a face alte precizari.

"In ceea ce priveste ce s-a intamplat astazi la Bacau si la Iasi, precizam ca E.ON Romania a pus la dispozitia procurorilor, ori de cate ori i-au fost solicitate, toate informatiile necesare pentru derularea investigatiei. Avand deplina incredere in justitia din Romania, E.ON va continua sa coopereze cu autoritatile statului pentru bunul mers si finalizarea investigatiei. Fiind vorba despre o ancheta in derulare, ne abtinem de la alte comentarii, pana la o decizie definitiva a justitiei", afirma reprezentantii companiei. Acestia mai sustin ca E.ON Romania "aplica o politica de toleranta zero in ceea ce priveste furturile de energie electrica".

Citeste si:
Teama de coronavirus la Iași: Sindicatele cer amânarea simulărilor...
Teama de coronavirus la Iași:...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Scandal de coruptie la E.ON: Un director si un primar, retinuti
Setari Cookie-uri