Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti a aplicat, in luna mai, amenzi de 531.900 lei, si a depistat 170 de persoane care munceau fara forme legale.

Controalele efectuate de ITM au vizat in principal persoanele care munceau la negru, adica fara indeplinirea formelor legale de munca.

“Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti a desfasurat in perioada 01.05.2014 – 31.05.2014 actiuni de control in urma carora au fost efectuate un numar de 1526 controale, din care 1521 pentru depistarea si combaterea muncii fara forme legale”, se arata in comunicatul ITM Bucuresti.

Mai mult de jumatate din amenzile de 531,900 lei au fost aplicate pentru persoanele care munceau fara forme legale, cuantumul amenzilor pentru acestea ridicandu-se la 270.000 lei.

In cazul angajatorilor care aveau in subordine mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, au fost sesizate organele de cercetare penala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri