Fostul presedinte al CCIR, Mihail Vlasov, aflat in arest la domiciliu, a venit, vineri dimineata, la Tribunalul Capitalei, pentru a da declaratii in procesul de camatarie al unor membri ai clanurilor Caran si Duduianu, acuzati ca ar fi dat bani cu dobanda jucatorilor din cazinouri bucurestene.

Vlasov, aflat in arest la domiciliu dupa ce instanta suprema a decis inlocuirea masurii de arestare preventiva in dosarul de trafic de influenta, a fost intrebat de jurnalisti, la intrarea in sediul instantei, daca a fost citat ca martor sau ca parte vatamata, raspunsul sau fiind negativ referitor la fiecare dintre cele doua calitati, noteaza Mediafax.

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) este cunoscut drept client al cazinourilor, lucru confirmat, in martie, de fiica sa Vanda Vlasov. "Tata este un om extraordinar, este un mare jurist, dar asa este el, un om mai liber, un om mai rebel. La cazinou joaca si printul Albert. Jocurile de noroc sunt o indeletnicire a nobilimii", spunea atunci Vanda Vlasov, intrebata daca tatal ei merge la cazinouri.

Doisprezece membri ai clanurilor Caran, Duduianu si Rinu au fost trimisi in judecata, in septembrie 2013, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru camatarie, spalare de bani, santaj, talharie si detinere fara drept a unei arme neletale supuse autorizarii. Procurorii Parchetului Capitalei i-au trimis in judecata pe Constantin Raducanu, zis "Costel al lui Caran", Gheorghe Stan, zis "Bulgaru", Nicolae Duduianu, zis "Caleea", Emil Raducanu, zis "Emil al lui Caran", Nicolae Constantin, zis "Aramis", si Valentin Duduianu, zis "Beadim".

Camata practicata in hoteluri de lux

Alaturi de acestia au fost trimisi in fata instantei si Daniel Duduianu, zis "Edison", Marius Gheorghe, zis "Marius al lui Rinu", Aurel Raducanu, zis "Aurel al lui Caran", Traian Simion,zis "Udi", Sofian Vaduva, zis "Denom", si Elena Constantin, zisa "Vipera". Potrivit rechizitoriului, in perioada 2012- 2013 inculpatii au acordat imprumuturi banesti, la care au perceput dobanzi, practicantilor de jocuri de noroc din mai multe cazinouri situate in incinta hotelurilor de lux din Bucuresti.

Citeste si:
Dosarul interventiei pompierilor la Colectiv, la Parchetul Militar
PICCJ: Dosarul privind...

"In cazul in care debitorii nu au restituit la termenul convenit suma imprumutata si dobanda impusa sau nu au platit-o in intregime, inculpatii au exercitat presiuni asupra acestora pentru a-i determina sa isi achite datoriile. Daca aceste presiuni nu au avut rezultatul urmarit, inculpatii au apelat la amenintari cu acte de violenta sau chiar la acte de violenta pentru a intra in posesia banilor care li se datorau", sustin procurorii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Cererea lui Mihail Vlasov de a fi mutat in Bucuresti, respinsa